Sinds 2015 staat de ontwikkeling van Ideedropper in de ijskast. Wij hebben ervoor gekozen om ons op andere projecten te focussen. Lees meer over onze keuze in dit blog.

Wij hebben ervoor gekozen om ideedropper nog wel draaiende te houden. Daarmee kan de huidige versie blijvend in projecten ingezet worden.

ideedropper

Alleskunnende platforms

De leukste uitdaging op het gebied van digitale platforms is aansluiting. Het gaat er niet om wat het platform kan,  maar hoe het past in het doen en laten van de gebruiker.

Platforms kunnen in potentie alles; op basis van jouw foto’s een match voor je zoeken, je koppelen aan de gewenste partner, gezamenlijke hobby’s berekenen, valkuilen herkennen, relatieadvies geven, scheidingspapieren aanvragen, koppelen met passende advocaat. Alles weergegeven in een kekke timeline. De mogelijkheden zijn enorm. Zowel voor privé- als organisatieplatforms. Voor beide: het succes ligt niet in wat het platform doet, maar of het aansluit bij een behoefte. En daar is de koek vaak anders.

Ik hoor geregeld verhalen over organisatieplatforms die theoretisch de gehele bedrijfsvoering overnemen, maar in praktijk slechts voor 5 procent gebruikt worden. Zonde zeggen de bouwers dan. De implementatiemanager verzucht: “we moeten alleen nog de mensen meekrijgen”.

In plaats van dit als excuus, zie ik daar de uitdaging. Platforms moeten passen bij hoe mensen werken. Het mag niet iets extra’s zijn, maar moet makkelijker maken wat je toch al deed. Met ideedropper zijn we ons hier iedere dag van bewust. Daarom focus. En we zijn er nog lang niet, maar delen graag deze ambitie. Het krijgen van 1-op-1 aansluiting is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Daarbij zijn er wel moeilijkere uitdagingen door mensen het hoofd geboden.

Het wiel uitvinden enzo.