Sinds 2015 staat de ontwikkeling van Ideedropper in de ijskast. Wij hebben ervoor gekozen om ons op andere projecten te focussen. Lees meer over onze keuze in dit blog.

Wij hebben ervoor gekozen om ideedropper nog wel draaiende te houden. Daarmee kan de huidige versie blijvend in projecten ingezet worden.

ideedropper

Ideedropper in coma

Eigenlijk zijn we bij Ideedropper niet helemaal netjes geweest. We hebben de website de afgelopen jaren online gehouden. We creëerden daarmee de illusie dat de tool nog gewoon up-and-running was. Net zoals de ondersteuning. Maar eigenlijk hebben we met ons team al in 2015 de keuze gemaakt om de focus van de tool af te halen. We zijn allemaal onze eigen kant opgegaan en ons op ander zaken gaan focussen. Opeens was er deze week bij mij de behoefte om daar iets aan te doen. Ook kwam ik een blog tegen dat ik schreef in 2015. Het leek me een mooie om deze hier alsnog te publiceren.

 

Juni 2015
NEED FOR CHANGE

Het huidige platform zit goed in elkaar, we geloven in de kracht van ideeën en zien ruimte voor een platform dat zich focust op delen, bespreken en beslissen. Maar we weten: ideedropper moet beter. De weg waarop we zitten, gaat ons niet brengen waar we willen zijn. Dus doen we het anders

Het volgende is er aan de hand:

  1. Het lukt ons niet helderheid te krijgen over de behoefte aan ideedropper.
  2. Ons verdienmodel werkt niet.
  3. We hebben moeite focus te houden en verder te komen.

Deze situatie is niet motiverend. Maar het is ook moeilijk om te stoppen. Zeker omdat het gevoel er is dat we nog niet alle mogelijkheden hebben onderzocht en het zonde is om iets moois weg te gooien.  

Dus veranderen we, waarbij de eerste stap is: we maken ideedropper gratis

Waarom?

We weten dat abonnementsgeld vragen voor de huidige versie niet werkt. We zien veel mensen een trial aanvragen en veel te weinig die verder gaan in een betaalde variant. We krijgen terug dat mensen positief zijn over het platform, maar dat onvoldoende urgentie wordt gevoeld om te betalen. 

Toekomst

Wij zorgen ervoor dat het platform stabiel draait en hopen dat zoveel mogelijk mensen, teams en organisaties ideedropper uitproberen. 

Verder ontwikkelen gaan we alleen doen met betrokken klanten, die met ons hun processen rond ideeën en kennisdelen willen vormgeven. Het gaat dan niet enkel om het platform, maar ook het begeleiden van gedrag en processen hier omheen. Wij hebben de kennis en ideeën om dit succesvol te maken. In dit soort trajecten ontstaat de ruimte om met elkaar het platform verder te ontwikkelen. Hiervan zouden alle gebruikers van ideedropper kunnen profiteren.  

In het bovenstaande zit een uitnodiging naar iedereen. Wij zoeken partners om van ideedropper een succes te maken. Dus heb jij ideeën, inzichten, vragen of opmerkingen, neem dan contact op!

Bart